Krantz Brödbod

Vår historia

Våra vägar korsades en blöt natt efter en bagerimässa på finlandsfärjan 2009. Båda arbetade i branschen och med tiden föddes en dröm om ett eget bageri. Vår vision var, och är fortfarande, att tillverka godsaker vi själva gärna äter och som vi kan stå för. Vi gillar att handla lokalt från små producenter, vilket vi tagit med oss in i verksamheten.

I augusti 2017 slogs portarna upp till vår lilla brödbod. Vi började i liten skala, arbetade själva i bageriet medan Lindas mamma hjälpte till med försäljningen. Med tiden har verksamheten växt och idag har vi fyra heltidsanställda och utöver det extrapersonal. 2023 utökades familjen med en ny liten bagare, som gärna hänger med till butiken och flörtar med kunderna.

// David och Linda Krantz

om vårt bageri

I stenugnen på vårt lilla bageri bakar vi allt från surdegsbröd och frallor, till söta bullar, smörkavlade degar och kakor. Sortimentet varierar från dag till dag, beroende på säsong och känsla. Ofta kan ni också hitta bakelser och någon tårta i vår monter.  

Vi bakar med ekologiskt mjöl från lokala producenter. Kulturspannmålen kommer från Limabacka Kvarn och Appels lantbruk medan vetemjölet kommer från Berte Qvarn.

Vi bakar på smör och kokar vår egen vaniljkräm och sylt. Alla goda fyllningar till bullar gör vi givetvis också själva och på smör såklart.

Vi arbetar med att minimera svinn och ett av våra populäraste bröd har kommit att bli Återbruksbrödet. Ett bröd där vi blötlägger överblivet bröd och använder i ny deg vilket ger ett saftigt bröd som blir hållbart i dubbel bemärkelse. 

Beläget i ett bostadsområde mellan Halmstad centrum och Tylösand har bageriet kommit att bli en mötesplats i mångas vardag. Ett kvartersbageri där människor möts, bekanta träffas och byter några ord mellan brödinköp, och nya relationer skapas. 

Bullar och bröd ska vara gott

David Krantz

Vi är

David

Linda

Lill-bagaren